Αγιόκαμπος Λ.Α.ρισας



Αγιόκαμπος Λάρισας...

Ή αλλιώς παραλία Λάρισας, μόλις 55χλμ από τη πόλη της Λάρισας. Μια απέραντη παραλία, 14χλμ,  που ξεκινάει από το Λιμάνι του Αγιοκάμπου και φτάνει μέχρι τη στροφή της Βελίκας (προς Κουτσουπιά).
Ο Αγιόκαμπος βρίσκεται σε ένα μαγευτικό σημείο, συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα, στο οποίο βουνό μπορεί κανείς να ζήσει την εμπειρία μια απλής πεζοπορίας, μέσα από καταρράχτες,  φυσικές λίμνες και απότομα βράχια. Ο Αγιόκαμπος ανήκει στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Σκήτης και υπάρχουν άλλες δύο περιοχές εκτός από τον Αγιόκαμπο, η Σωτηρίτσα και η Βελίκα.  
Όσο παράξενο και αν ακούγεται η παραλία χωρίζεται, όπως είπαμε σε τρεις περιοχές, αυτές οι περιοχές όμως αντιπροσωπεύουν και διαφορετικές παραλίες, διαφορετικά χρώματα και παραλίες. Στον Αγιόκαμπο κάποιος μπορεί να κολυμπήσει στα βαθιά νερά, ενώ στην Σωτηρίτσα και τη Βελίκα μπορείτε να κολυμπήσετε σε πιο ρηχά νερά, που όμως σε μερικά σημεία είναι ιδιαίτερα βραχώδη.
Στον Αγιόκαμπο και στη Βελίκα, θα ζήσετε τη νυχτερινή ζωή του τόπου. Η μέρα ξεκινάει από το πρωί με τα πολλά beach bar που υπάρχουν κατά μήκος της παραλίας, το μεσημέρι μπορείτε να απολαύσετε φρέσκα Αιγιοπελαγίτικα ψάρια και το βράδυ να περπατήσετε κατά μήκος της παραλίας, να ζήσετε την έντονη νυχτερινή ζωή και για τους πιο ρομαντικούς να χαλαρώσουν στην παραλία με φωτιά  και κιθάρα.
Κατά μήκος της παραλίας θα βρείτε πολλά γήπεδα, μπάσκετ, beach volley, beach soccer, χαντμπολ, τέννις (όπου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες διοργανώνονται πολλά τοπικά πρωταθλήματα) και τέλος να παίξετε το εθνικό μας, καλοκαιρινό σπορ, ρακέτες.

Η Βελίκα διαθέτει Δημοτικό Σχολείο και από το λιμάνι του Αγιοκάμπου σύντομα θα δημιουργηθούν ακτοπλοϊκές γραμμές με προορισμό τις Βόρειες Σποράδες. Ενώ, σε τελικό στάδιο βρίσκεται ο  δρόμος Λάρισας – Αγιοκάμπου στο ύψος πριν το Γερακάρι, όπου οι αυτοκινητιστές δε θα διασχίζουν, πλέον το χωριό.

Σωτηρίτσα:
Το παλιό της όνομα είναι Κάπιστα, υποδηλώνει την ύπαρξη εκκλησίας στην περιοχή. Στην περιοχή όμως έχει βρεθεί μόνο ένας μικρός Βυζαντινός ναός αφιερωμένος στο Σωτήρα Χριστό, που βρίσκεται σ’ ένα πλάτωμα της Όσσας (Κίσσαβος).


Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων:
          









                                                               
Βρίσκεται 3χλμ από την Αγιά, στο καινούργιο δρόμο Αγιάς – Αγιοκάμπου. Η εκκλησία χρονολογείται περίπου το 1588μ.Χ. και βρίσκεται σ’ ένα πανέμορφο τοπίο, μέσα στα πλατάνια και δίπλα σ’ ένα μικρό ποταμό. Επίσης στη περιοχή, υπάρχει σε μια εσοχή ενός βράχου σώζονται ασκητάρια του 12ου αιώνα.

Μονοπάτια (Πεζοπορία):





Πρόσβαση:
·         Με αυτοκίνητο: Αφού φτάσετε πρώτα Λάρισα, μετά κατευθύνεστε προς Αγιά.
·         Με ΚΤΕΛ: Ειδικά το καλοκαίρι υπάρχει συγκοινωνία ανά μια ώρα, που συνδέει τη Λάρισα με τον Αγιόκαμπο, Σωτηρίτσα, Βελίκα.


Μια παραγωγή της 11traveller.blogspot.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου