Προϋποθέσεις για τα οργανωμένα ταξίδια.



«Ασπίδα» απέναντι στις κακοτοπιές και την παραπλανητική διαφήμιση παρέχει η ελληνική και κοινοτική νομοθεσία στους καταναλωτές, που επιλέγουν οργανωμένων ταξιδιών. Και επειδή λίγο η Καθαρά Δευτέρα είναι κοντά και οι περισσότεροι κοιτάνε τις προσφορές των ταξιδιωτικών γραφείων, ενημερωθείτε από εδώ για τις προϋποθέσεις.


Τι πρέπει να γνωρίζω πριν από την υπογραφή σύμβασης με πρακτορείο;
Πριν υπογράψει για το ταξίδι του, ο καταναλωτής πρέπει να έχει στη διάθεσή του, γραπτώς ή σε άλλη μορφή, γενικές πληροφορίες σχετικά με τους ισχύοντες όρους: διαβατήρια, visa, ωράρια, ενδιάμεσοι σταθμοί, ανταποκρίσεις, θέση ταξιδιώτη, τα προσωπικά του στοιχεία και τέλος ο ταξιδιώτης θα πρέπει να ενημερώνεται σχετικά με τους όρους ασφαλείας του ταξιδιού.

Τι πρέπει να αναφέρει η σύμβαση που θα υπογράψω;
Θα πρέπει να περιλαμβάνει τα εξής:
1.  τον προορισμό φυσικά του ταξιδιού
2.  τα μέσα μεταφοράς
3.  πληροφορίες για το τόπο διαμονής
4.  το δρομολόγιο
5.  το πρόγραμμα του ταξιδιού, δηλαδή εκδρομές, επισκέψεις
6.  τα στοιχεία του διοργανωτή
7.  τη τιμή του ταξιδιού
8.  τους τρόπους και ημερομηνίες πληρωμής αναλυτικά
9.  τις ιδιαίτερες επιθυμίες του κάθε ταξιδιώτη


Τι γίνεται αν για κάποιο λόγο δε μπορώ να συμμετάσχω στο οργανωμένο ταξίδι;
Σ’ αυτή τη περίπτωση μπορεί να υπάρξει αλλαγή στην εκχώρηση του ονόματος σε άλλο πρόσωπο, με την προϋπόθεση ότι θα έχει γίνει πέντε εργάσιμες μέρες νωρίτερα. Όμως και από αυτό εξαρτάται από την εταιρεία που θα ταξιδέψετε (αεροπλάνο, τρένο, κτελ κτλ). Συνεπώς είναι προτιμότερο να ρωτήσετε από την αρχή ποια είναι η πολιτική ακύρωσης ή αλλαγής ονόματος.

11traveller.blogspot.com Production

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου