Ψάχνετε για αληθινή περιπέτεια..; Read More..


Απομακρυσμένα μέρη
Τα κινητά άχρηστα.. Ο πολιτισμός αιώνες μακριά.. Μιλάμε για τα ερημικά – απομακρυσμένα μέρη του κόσμου, τον 21ο αιώνα, που λίγοι θα προτιμήσουν να επισκεφτούν.

No 10: Νησιά Χίσσα
Παλιότερα για την Κίνα ήταν μια άγρια συστάδα νησιών. Σήμερα οι ίδιοι παραδέχονται ότι έχουν μετατραπεί σε κήπους της θάλασσας. Τα νησιά Χίσσα βρίσκονται στη νότια πλευρά της Κίνας και απέχουν το λιγότερο 250χμλ από την πιο κοντινή στεριά.  Νότια του Τροπικού Καρκίνου, με μέση ετήσια θερμοκρασία τους 26 βαθμούς Κελσίου και βροχοπτώσεις κατά διαστήματα, περιοχή όπου η θερμοκρασία δεν μεταβάλλεται σημαντικά. Λειτουργούσαν κατά το παρελθόν ως ησυχαστήρια Γάλλων και Ιαπώνων στρατιωτικών, οι οποίοι μαγεύτηκαν από την ποικιλία κοραλλιών που διαθέτουν. Εκεί θα βρείτε σπάνια είδη ψαριών και πουλιών και αν σας ψάχνουν ακατόρθωτο να σας ξαναβρουν. 


No 9: Νησιά Φώκλαντ


300 μίλια ανατολικά των ακτών Αργεντινής, τα νησιά Φώκλαντ έγιναν διάσημα το 1982 όταν για χάρη τους ενεπλάκησαν σε πόλεμο η Αγγλία της Θάτσερ με τη πατρίδα του τανγκό. Αν αφήσουμε στην άκρη αυτή τη δυσάρεστη ανάμνηση, το εν λόγω σύμπλεγμα νησιών αποτελεί έναν σύγχρονο επίγειο παράδεισο ηρεμίας και χαλάρωσης. Αν τα επισκεφθείς να είσαι έτοιμος να συναντήσεις σε κάποια από τις πεζοπορίες σου, ομάδες παιχνιδιάρηδων πιγκουίνων, σπάνια θαλάσσια λιοντάρια και φώκιες. Φημίζονται για το ηλιοβασίλεμά τους, για τα θαυμάσια λουλούδια τους και για την άνεση με την οποία μπορείς να απολαύσεις το βράδυ, ακόμα και μικρού μεγέθους αστέρια.


No 8: Νησιά Κόκος

Αν θέλετε να μην δείτε άνθρωπο για ώρες , είναι το κατάλληλο μέρος. Τα νησιά Κόκος φημίζονται για την απομόνωση που προσφέρουν σε όσους τα επισκεφθούν. Στη μέση του Ινδικού Ωκεανού, απέχουν 600 μίλια από το κοντινότερο πολιτισμένο μέρος. Ιδανικό μέρος για να γίνεται ο πρωταγωνιστής της δικιάς σας ταινίας «ο ναυαγός». Βασικός εξοπλισμός είναι η μάσκα για μακροβούτια, αφού τα κρυστάλλινα νερά θα σας προσφέρουν μοναδικές στιγμές. Και αν είσαστε τυχεροί και βρείτε κανέναν ντόπιο, θα σας συμβουλέψει σε ποια μέρη να βουτήξετε για να κολυμπήσετε παρέα με τα φιλικά δελφίνια.
No7: Νησιά Γκαλαμπάγκος

Θεωρείται ένα ζωντανό μουσείο. Ανήκουν στο Εκουαδόρ και έγιναν διάσημα λόγω των ανακαλύψεων που έκανε σ αυτά, ο Δαρβίνος. Μπορεί να είναι ηφαιστειογενής περιοχή, αλλά η άνεση με την οποία θα κολυμπάς δίπλα σε κοπάδια από φώκιες, θα σε κάνει να τα ξεχάσεις όλα. Επίσης μπορεί να αντικρίσετε θαλάσσια ιγκουάνα ή γιγαντιαία χελώνα, γι αυτό μην τρομάξετε προσπεράστε τα απλά… Και αν η οικονομική σας κατάσταση το επιτρέπει, ναυλώστε ένα γιότ και ανακαλύψτε τις πιο απομακρυσμένε παραλίες του νησιού και γίνεται ο πρώτος επισκέπτης τους…

No 6: Αττού

Το νησί Αττού βρίσκεται στο βορειότερο μέρος της Αλάσκας (αυτό θα είναι πραγματικά περιπέτεια), οπότε το νησί είναι σκεπασμένο από χιόνια όλο το χρόνο. Θεωρείται πραγματική εμπειρία, αφού εκτός από χιόνια και θύελλες, υπάρχουν και ηφαίστεια έτοιμα να εκραγούν.
No 5: Αγία Ελένη

Σ αυτό το νησί έστειλαν για εξορία ολόκληρο Ναπολέοντα Βοναπάρτη. 1200 μίλια από τη κοντινότερη στεριά, βρίσκεται στο νότιο Ατλαντικό και εκτός του Ναπολέοντα είναι γνωστό για το τροπικό του κλίμα, την άγρια χλωρίδα και πανίδα και τα κρυστάλλινα νερά. Το νησί της Αγίας Ελένης φημίζεται για τη θέα του, χάνεσαι στο απέραντο γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού. Οι ντόπιοι κάτοικοι θέλοντας να τραβήξουν τουρίστες και να αξιοποιήσουν το νησί τους, έχουν δημιουργήσει μουσείο χλωρίδας και πανίδας, αλλά και μουσείο με αντικείμενα του Ναπολέοντα. Παρόλ’ αυτά όμως η ηρεμία του νησιού δεν διαταράσσεται με τίποτα.

No 4: Νήσος Πάσχα

Ίσως είναι το πιο γνωστό απομακρυσμένο μέρος.. Χαρακτηριστικό, τα γιγαντιαία αγάλματα από ηφαιστειογενή πέτρα. Ανακαλύφθηκε πριν από 1200 χρόνια περίπου και παραμένει ένας άγριος και υπέροχος προορισμός. Βρίσκεται στο νότιο Ειρηνικό, μόνο 1290 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Χιλής και η επιστήμη ψάχνει ακόμη να βρει τι το μυστηριώδες κρύβει αυτό το νησί. Φημίζεται πολύ για τα άλογα, καθώς και για τα μεγάλα κύματα, όπου παρακινεί πολλούς λάτρεις του σερφ να το επισκεφτούν. Τη σανίδας μας και φύγαμε.

No 3: Νήσοι Πιτκερν

Με λίγα λόγια, ένα βράχος στη μέση του πουθενά, 1300 μίλια νοτιοανατολικά της Αϊτής και 4000 μίλια μακριά από τον Παναμά. Κατοικείται μόνο από τα ένα νησιά και η μετακίνηση στα υπόλοιπα νησιά γίνεται με καραβάκια. Για να πας στην πρωτεύουσα (!) Adamstown πρέπει να περάσεις από μια δύσβατη περιοχή, οι ντόπιοι την ονομάζουν «οι λόφοι της δυσκολίας».

No 2: Κιριμπάτι

Πριν είπαμε για έναν βράχο στη μέση του πουθενά, τώρα θα πούμε για μικρές λωρίδες γης περιτριγυρισμένες από ατελείωτη θάλασσα. Αυτά είναι τα νησιά Κιριμπάτι, 1650 μίλια νοτιοδυτικά της Χαβάης. Αξίζει να επισκεφθείς τις ατελείωτες παραλίες, που σίγουρα θα είναι και ανεξερεύνητες. Για να μην χαθείς όμως πάρε μαζί σου κανέναν ντόπιο, μπορεί να δείχνουν απολίτιστοι αλλά είναι ευγενικοί και φιλόξενοι.

No 1: Τριστάν ντα Κούνια

Θα μπορούσαν να το πουν «νησί στη μέση του πουθενά», πρόκειται για έναν ηφαιστειογενή βράχο ανάμεσα σε νότιο Αφρική και νότια Αμερική.  Αποτελεί σίγουρα το καλύτερο καταφύγιο των κυνηγημένων. Η ζωή εκεί θα κυλάει ιδιαίτερα μονότονα, διότι καθημερινά θα απολαμβάνεται άπειρο αστακό.


11traveller.blogspot.com Production

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου