Innsbruck - Tyrol Austria.




 
Η καλύτερη χειμερινή επιλογή και όχι μόνο.

Μια πόλη που μπορείς να την επισκεφτείς κάθε εποχή του χρόνου και να μαγευτής από τη μοναδικότητα των τοπίων που σου προσφέρει. 


Όταν κάποιος επισκεφτεί το Ίννσμπρουκ μπορεί να ξεχωρίζει αμέσως τη κληρονομιά που έχει αποκτήσει από τις δύο χρυσές εποχές. Η πρώτη είναι γύρω στο 1500μ.Χ. υπό τον αυτοκράτορα Maxmilan και η δεύτερη στα μέσα του 1700μ.Χ. υπό την αυτοκράτηρα Maria Theresa.
Το Ιννσμπρουκ είναι πρωτεύουσα του Τυρόλο, δεν είναι μια πόλη μόνο για αλπικό σκι, αλλά για χιλιάδες άλλες δραστηριότητες, μια πόλη των εκατό χιλιάδων κατοίκων. Στο Ιννσμπρουκ θα συναντήσεις πολλούς Ευρωπαίους τουρίστες, αλλά ακόμη περισσότερους Αμερικάνους και Ασιάτες, οπότε αμέσως συνειδητοποιήσεις ότι βρίσκεσαι σε μια πόλη στολίδι.
Στο Ιννσμπρουκ έχουν φιλοξενηθεί δύο Χειμερινές Ολυμπιάδες το 1964 και το 1976, για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ, είτε είσαστε έμπειροι είτε είσαστε αρχάριοι στα χειμερινά σπορ, σίγουρα θα βρείτε μια από τις 200 πίστες σε έκταση 500χλμ να ξεδιπλώστε το ταλέντο σας. Μπορείτε να προμηθευτεί εισιτήρια all-in-one για να έχετε πρόσβαση παντού (περιλαμβανομένου και του Ολυμπιακού Χωριού στο Igls και Axamer Lizum)στα μικρά χωριά Tuflos, Mutters και στο Stubai Glacier. Το εισιτήριο να υπολογίζεται ότι κοστίζει γύρω στα 150ευρώ και θα ήταν καλό να το συνδυάζατε με 6ήμερη παραμονή. Επίσης υπάρχει και το Super Ski όπου έχετε είσοδο όλη μέρα στα σημεία Kitzbuehel  και St. Anton.

Λίγα λόγια για την Ιστορία του Ιννσμπρουκ - Τυρόλο.

Υπήρχε από τα "πέτρινα χρόνια", σύμφωνα με την ιστορία της πόλης πριν από τα χρόνια της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, απλά το έφεραν στην επιφάνεια οι Ρωμαΐοι και αμέσως δημιούργησαν στρατιωτικοί βάση για να θωρακίσουν την περιοχή. Αποτελεί "οικονομικό σταυροδρόμι" καθώς βρίσκεται κοντά στις εξής πόλεις Verona - Brenner - Augsburg.
Η πρώτη ονομασία της πόλης ήταν Oeni Pontum ή Oeni Pons. Το οποίο προέρχεται από το λατινικό Pons (= γέφυρα), "πέρα από το Ινν" (Oenus, το ποτάμι που διασχίζει τη πόλη) που ήταν ένα σημαντικό πέρασμα κοντά στον ποταμό Inn.
Το 1267μ.Χ. χτίστηκε η γέφυρα του ποταμού Inn, ο δρόμος πάνω από το Berner Pass, το οποίο αποτελούσε σημαντικό οδικό και επικοινωνιακό σημείο μεταξύ βορρά και νότου αλλά και ο ευκολότερος τρόπος για να διασχίσεις τις Άλπεις.
Το 1429μ.Χ. το Ιννσμπρουκ έγινε η πρωτεύουσα του Τυρόλου.
Το 1564 ο Ferdinand II ηγήθηκε όλου του Τυρόλου, οπότε και του Ίννσμπρουκ.
Το 1665  το Ίννσμπρουκ βρίσκεται υπό την δυναστεία Habsburgian
Το 1669 ιδρύεται το πρώτο πανεπιστήμιο της πόλης.
Το 1938 καταλαμβάνεται από τους Ναζί
Μεταξύ 1943 και 1945 δέχεται 22 βομβιστικές επιθέσεις που προκάλεσαν σοβαρές ζημιές.
Το 1929 διοργανώνεται το πρώτο επίσημο πρωτάθλημα Αυστρίας στο Σκάκι.

Μετακινηθείτε με αστικές συγκοινωνίες και πιο πολύ με πόδια. 
Οι αστικές συγκοινωνίες είναι άριστες, με φωτεινούς πίνακες δρομολογίων, υπάρχουν πολλά δρομολόγια που καλύπτουν όλη την πόλη. Αν όμως επισκεφτείται το κέντρο της πόλης μπορείτε άνετα να τη γυρίσετε με τα πόδια, το Ίννσμπρουκ είναι πληθυσμιακά μικρή πόλη αλλά αραιοκατοικημένη.  
Στα ξενοδοχεία θα βρείτε χάρτες της πόλης με τα αξιοθέατα.

Μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε.
Υπάρχουν επιπλέον μέρη που θα πρέπει να επισκεφτείτε, σας προτείνουμε μερικά απ αυτά.

1) Das Tirol Panoram, εκεί δίπλα θα δείτε και το Ολυμπιακό Κέντρο High Jump
2) Basilika Mariae Empfangnis
3) Stift Wilten
4) Ambras Castle
5) Hofkirche
6) Dom Sankt Jakob
7) Triumphforte
8) Tyrolean State Museum
9) Alpen zoo
10) Βοτανικός Κήπος Πανεπιστημίου Ίννσμπρουκ
11) Adolf - Pichler - Platz


Πρόσβαση Στο Ίννσμπρουκ

Με αεροπλάνο, στο αεροδρόμιο Innsbruck Kranebitten  Airport (www.flughafen-innsbruck.at)
Με τρένο από το Μόναχο, Ζυρίχη, Βενετία, Γκραζ, Βιέννη (μέσω Λινζ και Σάλσμπουργκ)
Με αυτοκίνητο από την εθνική οδό Α-13.

  • Μην ξεχάσετε τη φωτογραφική σας μηχανή και αν επισκεφτείτε το Ίννσμπρουκ την άνοιξη και έχει καλές μέρες, μη ξεχάσετε να φωτογραφίσετε το φεγγάρι που θα "βγαίνει" μέσα από τα Αλπικά βουνά.


11traveller Production

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου