Camping... Μια έξυπνη και οικονομική λύση.



Λίγη Ιστορία…
Το κάμπινγκ ξεκίνησε στις αρχές του 20ου αιώνα από κατοίκους των μεγαλουπόλεων στις ΗΠΑ και στην Αγγλία οι οποίοι, έχοντας αποκοπεί από το περιβάλλον στο οποίο έζησαν κατά τη παιδική του ηλικία, άρχισαν να διανυχτερεύουν σε υπαίθριους χώρους και πάρκα. Με τον καιρό οργανώθηκαν σε συλλόγους και ομάδες, απέκτησαν τον κατάλληλο εξοπλισμό και με την ταυτόχρονη ανάπτυξη των πρώτων campsites μετέτρεψαν το χόμπι σε κίνημα. Όσο για τον πρώτο camper, ακούει το όνομα Thomas Hiram Holding, ο οποίος ταξίδευε από την Αμερική ως την Ιρλανδία και γύρισε τον τόπο με ποδήλατο και σκηνή.

Πόσο πάει η τιμή;
Αναλόγως το κάμπινγκ και την τοποθεσία. Ότι συμβαίνει και με τα ξενοδοχεία. Συνήθως όπου υπάρχουν πολλά camping βελτιώνονται οι υπηρεσίες και πέφτουν οι τιμές. Μπορείτε να κοιτάξετε περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα www.panhellenic-camping.union.gr

Τι να προσέχω…
Γεγονός είναι πως αρκετά από τα 310 ελληνικά κάμπινγκ εμφανίζονται ειδυλλιακά στο ίντερνετ, μέχρι τη στιγμή που θα περάσεις το κατώφλι τους. Αυτά που οφείλεις να κοιτάξεις σε περίοδο υψηλής σεζόν, είναι:
1.     Η σκιά
2.    Η καθαριότητα
3.    Οι διαθέσιμες παροχές, όπως κουζίνα, αίθουσα πρωινού, μίνι μάρκετ κτλ
4.    Η ασφάλεια, στην είσοδο
5.    Η εφαρμογή των ωρών κοινής ησυχίας, όσο γίνεται να τηρηθεί.

Το μεγάλο ερώτημα. Το ελεύθερο κάμπινγκ επιτρέπεται;
Σύμφωνα με το νόμο 392 του 1976 (αρ. 10, παρ. 2, ΦΕΚ 89Α) «απαγορεύεται η εγκατάσταση σκηνών ή η στάθμευση τροχόσπιτων σε αρχαιολογικούς χώρους, αιγιαλούς, παρυφές δημόσιων δασών, δάση και εν γένει κοινόχρηστους χώρους». Αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία σαν λαός, το ελεύθερο κάμπινγκ θα είναι πάντα παράνομο. Για τους παραβάτες που πετούν σκουπίδια στο δρόμο επιβάλλεται χρηματική ποινή 150ευρώ και φυλάκιση μέχρι και τρεις μήνες. Ίσως θα πρέπει να γίνει η αρχή αυτό το καλοκαίρι και να εφαρμοστεί αυστηρά αυτός ο νόμος.

11traveller.blogspot.com Production

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου