Εκεί που ο Αγροτουρισμός συναντά τα μεγάλα ξενοδοχεία.



Μακρυγιαλός ή Μακρύ Γιαλός είναι ένα χωριό
πριν τη Σητεία που ανήκει στο νομό Λασιθίου, με 610 μόνιμους κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Απέχει από την Ιέραπετρα μόλις 24 χλμ και από τη Σητεία 34 χλμ.

Ιστορική Αναφορά:
Πριν από λίγα χρόνια Μακρύ Γιαλός ονομαζόταν ένας μικρός παραθαλάσσιος οικοσμός σε φυσικό ορμό αποτελούμενος από αποθήκες χτισμένες στην άκρη της θάλασσας, όπου σ αυτές οι ντόπιοι κάτοικοι ααποθήκευαν τα προϊόντα που είχαν προς εξαγωγή (λάδι, σουλτανίνα, χαρούπια, σιτηρά και οικόσιτα ζώα). Στις μέρες μας παράγεται το ξύγαλο Σητείας (ΠΟΠ).

Ο Μακρυγιαλός οικοδομήθηκε πολύ σύντομα μεταξύ 1980 - 1995, όπου στην περιοχή έχουν χτιστεί μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, αγροτουριστικές μονάδες αλλά και μικρότερα ξενοδοχεία.
Η θάλασσα χαρακτηρίζεται από την αμμώδη παραλία, τα αβαθή και ζεστά νερά που κρατάνε μέχρι τέλη Οκτωβρίου. Διαθέτει ένα μικρό λιμάνι, όπου τις πρωινές ώρες μπορείτε να αγοράσετε φρέσκια ψάρια από τους ψαράδες.

Πρόσβαση:
  • Ακτοπλοϊκά από τον Πειραία προς Ηράκλειο.
  • Αεροπορικά από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη προς Ηράκλειο.
  • Με ΚΤΕΛ από το Ηράκλειο μέχρι Ιεράπετρα και από Ιεράπετρα μέχρι Μακρύ Γιαλό (φροντίστε όμως να έχετε μερικές ώρες κενό στην αλλαγή λεωφορείου) .
  • Με αυτοκίνητο, η πρόσβαση είναι εύκολη και το οδικό δίκτυο αρκετά καλό.
Προτιμήστε να φτάσετε στο Ηράκλειο γιατί θα έχετε πιο εύκολη πρόσβαση σε ΚΤΕΛ, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, αεροδρόμιο.

11traveller Συμβουλή: Θα σας προτείναμε να μένατε σε αγροτουριστική μονάδα. Τιμές προσιτές, άνετα δωμάτια και θα σας χαλαρώσει πάρα πολύ η ησυχία της αγροτουριστική μονάδας. 

Τo 11traveller έμεινε στον Άσπρο Ποταμό κι έμεινε κατενθουσιασμένο!
Μία εμπειρία που θα συνιστούσαμε ανεπιφύλακτα σε όλους σας!


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου