ΤΑ 10 ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ!


Τα περισσότερα αθλήματα προσφέρουν διασκέδαση και ψυχαγωγία στους συμμετέχοντες, ανεβάζουν αρκετά την αδρεναλίνη και ενισχύουν την άμιλλα των διαγωνιζομένων, αλλά υπάρχουν και ορισμένα που είναι τόσο επικίνδυνα, καθώς πολλοί αθλητές έχουν χάσει ακόμη και τη ζωή τους σε κάποιον αγώνα. Αν και όλα τα σπορ εμπεριέχουν τον κίνδυνο του τραυματισμού με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, υπάρχουν 10 top επικίνδυνα αθλήματα που μόνο η αυτοπεποίθηση και το πάθος για τη νίκη δεν είναι αρκετά για να σε κρατήσουν ζωντανό. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και πολύ περισσότερη τύχη…
10. Street Luging
perierga.gr - Τα 10 πιο επικίνδυνα αθλήματα στον κόσμο!
Δημιουργήθηκε το 1975 στην Καλιφόρνια από αθλητές του skateboard, οι οποίοι ανακάλυψαν ότι εάν ξαπλώσουν επάνω στο skateboard οι ταχύτητες που αναπτύσσουν στην κατάβαση ενός δρόμου είναι πολύ μεγαλύτερες. Αρχικά ήταν ένα από τα πλέον επικίνδυνα αθλήματα, καθώς οι «αναβάτες» δεν είχαν καμία προστασία, αλλά στην πορεία του χρόνου -και μετά από πολλούς σοβαρούς τραυματισμούς συμμετεχόντων- οι αθλητές προστατεύονται με ειδικές στολές και κράνη, ενώ συγκεκριμένοι κανονισμοί διέπουν πλέον το street lug. Παρόλα αυτά βρίσκεται στο Νο10 της λίστας.

9. Helli-skiing
perierga.gr - Τα 10 πιο επικίνδυνα αθλήματα στον κόσμο!
Γνωστό στους λάτρεις των χειμερινών σπορ, το Helli-skiing θεωρείται το ένατο πιο επικίνδυνο άθλημα στον κόσμο αλλά και ένα από τα πλέον ακριβά. Ο λόγος; Ένα ελικόπτερο ανεβάζει τον διαγωνιζόμενο στην ψηλότερη κορυφή του χιονισμένου βουνού και εκείνος στη συνέχεια οφείλει να κάνει την κατάβασή του όσο πιο καλά μπορεί. Σε δύσκολες καιρικές συνθήκες και σε απότομες πλαγιές που προσεγγίζει το ελικόπτερο, τα πάντα μπορούν να συμβούν.

8. Big Wave Surfing
perierga.gr - Τα 10 πιο επικίνδυνα αθλήματα στον κόσμο!
Το σέρφινγκ είναι έτσι ή αλλιώς ένα επικίνδυνο άθλημα, καθώς τα μεγάλα κύματα του νερού και μια λάθος εκτίμηση του αθλητή μπορεί να έχουν μοιραία αποτελέσματα. Πόσω μάλλον όταν το ύψος των κυμάτων ξεπερνά πολλές φορές τα 6 μέτρα! Ο αθλητής σε περίπτωση έλλειψης ισορροπίας και πτώσης μπορεί να βρεθεί πολύ κάτω από την επιφάνεια του νερού, με αποτέλεσμα να πάθει κάποια σοβαρή ή ακόμη και θανατηφόρα βλάβη.

7. Bull Riding
perierga.gr - Τα 10 πιο επικίνδυνα αθλήματα στον κόσμο!
Ιππεύοντας έναν… άγριο ταύρο, δεν είναι δα και το πιο απλό πράγμα στον κόσμο! Γιατί εάν αυτό το… υπέρβαρο ζώο πέσει επάνω σας, ούτε κόκκαλο δεν θα μείνει! Πέρα, όμως, από το γεγονός ότι οι αναβάτες κινδυνεύουν να σπάσουν τα οστά τους, ο ατύρος δεν αστειεύεται και δεν είναι λίγοι αυτοί που καρφώθηκαν από τα κέρατά του ή βρέθηκαν αρκετά μέτρα μακριά από την αρένα!

6. Water Rafting
perierga.gr - Τα 10 πιο επικίνδυνα αθλήματα στον κόσμο!
Η κατάβαση ορμητικών ποταμών, διασχίζοντας στενά περάσματα και περνώντας ανάμεσα από βράχια, μπορεί να ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη, όμως εγυμονεί και αρκετούς κινδύνους για τη ζωή των αθλητών. Σπασμένα πόδια και χέρια είναι οι συνηθισμένοι τραυματισμοί, ενώ το πιο επικίνδυνο είναι ότι οι συμμετέχοντες δεν μπορούν να έχουν πλήρη γνώση του ύψους των καταρρακτών που προσεγγίζουν.

5. Cheerleading
perierga.gr - Τα 10 πιο επικίνδυνα αθλήματα στον κόσμο!
Κοινώς… μαζορέτες! Ποιος το περίμενε; Ένα από τα πλέον θεαματικά αθλήματα στον κόσμο να είναι τόσο μα τόσο επικίνδυνο! Οι μαζορέτες στέκονται η μία επάνω στην άλλη, εκτελώντας κάποιο ακροβατικό ή μια χορογραφία, ενώ ένα μικρό λάθος στην κίνηση και την εκτέλεση μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό, ακόμη και το θάνατο. Απαιτείται αυστηρή προπόνηση και μεγάλη αυτοσυγκέντρωση, ενώ όσες συμμετέχουν οφείλουν να είναι επαγγελματίες και εξειδικευμένες αθλήτριες.

4. Motorcycle Racing
perierga.gr - Τα 10 πιο επικίνδυνα αθλήματα στον κόσμο!
Οι αγώνες μοτοσικλέτας αποτελούν ένα από τα πιο εντυπωσιακά θεάματα, ενώ δεν είναι λίγοι οι λάτρεις του συγκεκριμένου αθλήματος ανά τον κόσμο. Κι αν οι μοτοσικλέτες είναι εξ ορισμού επικίνδυνες για τους αναβάτες, οι αγωνιστικές μοτοσικλέτες κατατάσσονται στο Νο4 της λίστας με τα πιο επικίνδυνα αθλήματα στον κόσμο. Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν χάσει κατά καιρούς τη ζωή τους σε κάποιον αγώνα και πολλοί αυτοίπου έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

3. High Altitude Climbing
perierga.gr - Τα 10 πιο επικίνδυνα αθλήματα στον κόσμο!
Η αναρρίχηση σε μεγάλα υψόμετρα μπορεί να είναι ένα θεαματικό άθλημα, που ανεβάζει στα ύψη την αδρεναλίνη των συμμετεχόντων, όμως αποτελεί και μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση για όποιον αποφασίζει να ανέβει στα… ψηλά βουνά! Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν εκεί πάνω αλλά και η δύσκολη ανάβαση σε απότομες πλαγιές και ανώμαλα βράχια είναι αρκετά για να κάνουν την αναρρίχηση ένα από τα πιο επικίνδυνα αθλήματα.

2. BASE Jumping
perierga.gr - Τα 10 πιο επικίνδυνα αθλήματα στον κόσμο!
Πηδώντας από κορυφές βουνών, βράχων, από γέφυρες και ψηλά κτίρια, έστω και με αλεξίπτωτο στην πλάτη, δεν μπορεί παρά να είναι μια άκρως επικίνδυνη πτώση. Οι καιρικές συνθήκες, η φορά του ανέμου αλλά και μια λάθος εκτίμηση του άλτη μπορεί να έχει ολέθρια αποτελέσματα. Αν και η εκπαίδευση των περισσότερων αθλητών που μετέχουν στο BASE Jumping τούς επιτρέπει να έχουν μια ομαλή προσγείωση στο έδαφος, δεν είναι λίγες οι φορές που προσγειώθηκαν… ανώμαλα!

1. Cave Diving
perierga.gr - Τα 10 πιο επικίνδυνα αθλήματα στον κόσμο!
Το πιο επικίνδυνο άθλημα στον κόσμο θεωρείται αυτή τη στιγμή η κατάδυση σε σπηλιές, καθώς πρόκειται για έναν αγώνα ενάντια στη φύση. Ο παραίτητος εξοπλισμός, η τήρηση των κανονισμών ασφαλείας αλλά και η άριστη γνώση των σπηλαίων είναι μερικες μόνο από τις βασικές προφυλάξεις των δυτών. Αν και δεν είναι λίγοι οι επαγγελματίες που έχασαν τη ζωή τους με σε υποβρύχια εξερεύνηση.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου