Τα έξι μέρη στην Ελλάδα που συστήνει το FORBES


Φθινόπωρο στην Ελλάδα συστήνει το περιοδικό Forbes, επιλέγοντας μάλιστα έξι μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθεί κανείς. Όπως αναφέρει το περιοδικό, «μπορεί να παραμένουν οι ελεγκτές πάνω από τα στοιχεία και όλοι να συζητούν για την κρίση, όμως η Ελλάδα παραμένει ανοικτή για τους τουρίστες, τόσο όμορφη και γαλήνια, όπως πάντα». Και μάλιστα επισημαίνει, ότι τα πλήθη του καλοκαιριού έχουν φύγει, ο καιρός είναι λιγότερο καυτός και στις Κυκλάδες τα μελτέμια έχουν σταματήσει το «μαστίγωμα».
Τα 6 μέρη που επέλεξε για να προτείνει το Forbes:
Σαντορίνη
Αφού αναφέρεται στη μοναδικά εντυπωσιακή καλντέρα, σημειώνει ότι οι υψηλές τιμές υποχωρούν το φθινόπωρο και κάνει ειδική αναφορά στο Ημεροβίγλι και στην Οία, το «ψηλότερο χωριό του νησιού, το πιο ρομαντικό και το πιο πολυσύχναστο.»
Magnify Image
Σπέτσες.
Αναφέρει το νησί ως «γνωστό καταφύγιο εφοπλιστών που έχουν σπίτια εδώ». Σημειώνει ότι η έλλειψη μαζικού τουρισμού προσθέτει στην ομορφιά του τοπίου και το περιγράφει ως ένα νησί στο οποίο «ιππήλατα αμαξάκια κουβαλούν ακόμη επισκέπτες, τα νεοκλασικά είναι «στολισμένα» με βουκαμβίλιες, και είναι γεμάτο με ψαρόβαρκες, ερημικές παραλίες και πλακόστρωτα δρομάκια».
Magnify Image
Νάξος / Σχοινούσα
Εδώ το περιοδικό προτάσσει το ελληνικό φαγητό το οποίο όπως γράφει «δεν είναι στις μεγάλες κουζίνες του κόσμου», αλλά με μια επίσκεψη στη Νάξο μπορεί να αλλάξετε άποψη. Αναφέρει το ποικίλο τοπίο του νησιού, τις μεγάλες αμμώδεις παραλίες και την αντίθεση με τα βουνά της ενδοχώρας όπου «κάθε χωριό φημίζεται και για ένα διαφορετικό πιάτο».
Magnify Image
Η Σχοινούσα, είναι για το Forbes, «εντελώς ανέγγιχτη από τον τουρισμό, με εξαίρεση μερικούς μικρούς ξενώνες και εστιατόρια». Σημειώνει δε ότι το πρώτο που θα παρατηρήσει κάποιος φτάνοντας στη Σχοινούσα είναι τα αγκυροβολημένα σούπερ γιοτ μεγιστάνων που έχουν κτήματα στο νησί. Επισημαίνεται επίσης ότι δεν υπάρχει αστυνομία αλλά «δεν χρειάζεται αφού δεν υπάρχει έγκλημα».
Magnify Image
Ιθάκη
Το περιοδικό αναφέρει ότι το νησί δεν είναι τελικά τόσο περίπλοκο, όσο ήταν για τον Οδυσσέα. «Τα χωριά διατηρούν τον τοπικό τους χαρακτήρα και τα τυρκουάζ νερά στους απόμερους όρμους, είναι από τα πιο όμορφα στην Ελλάδα». Η Ιθάκη περιγράφεται ως λοφώδης και διάστικτη με κυπαρίσσια και ελαιόδεντρα.
Magnify Image
 
Costa Navarino
Το ξενοδοχειακό συγκρότημα της Πελοποννήσου προτείνεται ως επιλογή για όσους δεν έχουν ελεύθερο χρόνο για απομονωμένα νησιά και στη συνέχεια γίνεται αναφορά στις μεγάλες ανέσεις του και ευκολίες.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου