Ταξίδι σε 7… ανέγγιχτες χώρες για όσους βαρέθηκαν τα συνηθισμένα

 

Φωτογραφία: http://www.tourism.gov.bt
Βαρεθήκατε τα συνηθισμένα; Ωραίο το Παρίσι, η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, αλλά νομίζετε ότι τίποτα δε σας κάνει πια εντύπωση; Κι όμως, υπάρχουν χώρες και ταξιδιωτικοί προορισμοί που λίγοι επισκέπτονται –κυρίως λόγω ιδιαίτερης πολιτικής και κοινωνικής κατάστασης- και δειλά δειλά αρχίζουν να προβάλουν στο τουριστικό σκηνικό.
Αν λοιπόν ανήκετε στους λεγόμενους πιο… εναλλακτικούς ταξιδιώτες, κάντε μια μικρή έρευνα για τα ισχύοντα σε κάθε χώρα, εξασφαλίστε τα απαραίτητα χαρτιά και αρπάξτε το σακίδιό σας, για περιπέτειες σε μερικούς από τους πιο «άγνωστους» τουριστικούς προορισμούς του κόσμου.

Μπουτάν
Φωτογραφία: http://www.tourism.gov.bt
«Ανοιχτό» για τους τουρίστες από το 1974 και προσβάσιμο κυρίως με τα πόδια, το Μπουτάν είναι μια μικρή χώρα που λίγοι επισκέπτες προτιμούν ( www.tourism.gov.bt/ ). Βρίσκεται στα Ιμαλάια, ανάμεσα στο Θιβέτ και την Ινδία. Εκτός από τα εκπληκτικά φυσικά τοπία, η διαχρονική εικόνα της χώρας, για τους περισσότερους επισκέπτες, είναι η έντονη αίσθηση του πολιτισμού και της παράδοσης που συνδέεται με το βασίλειο και το διακρίνει σαφώς από τις γείτονες χώρες του.
Οι ανεξάρτητοι ταξιδιώτες απαγορεύονται και οι ξεναγήσεις είναι ο μόνος τρόπος για να εξερευνήσετε «τη γη του δράκου των κεραυνών». Ανέγγιχτοι και άπειροι από τις δικές μας συνήθειες της σύγχρονης ζωής, οι άνθρωποι του Μπουτάν έχουν βαθιά πίστη στο Βουδισμό, φορούν παραδοσιακή στολή δια νόμου και παρακολουθούν τηλεόραση, μόλις από το 1999. Αλλά ποιος την χρειάζεται όταν μπορεί να παρακολουθήσει το δράμα που ξεδιπλώνεται στο μοναστήρι Namkhe Nyingpo Goemba; Κάθε απόγευμα 300 μοναχοί κοντράρονται, υποστηρίζοντας ο καθένας διάφορες θεολογικές απόψεις!
Λίβανος
Φωτογραφία: http://en.wikipedia.org
Παρά τη μικρή του έκταση, ο Λίβανος ( www.lebanon-tourism.gov.lb ) θεωρείται ως το «μικρό στολίδι της Ανατολής και διακρίνεται για την εκπληκτική εναλλαγή των τοπίων του, το υπέροχο κλίμα, την φυσική ομορφιά και την πλούσια ιστορία του.
Η χώρα είναι περισσότερο γνωστή εξαιτίας του 15ετούς εμφυλίου πολέμου, αλλά και της πολιτικής της κατάστασης, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν πολύ φιλόξενο τόπο, με ατμόσφαιρα γεμάτη αντιθέσεις. Η λιβανέζικη πρωτεύουσα, Βηρυτός, χαρακτηρίζεται από πολλούς ως το «Παρίσι της Ανατολής».
Γουιάνα
Φωτογραφία: http://en.wikipedia.org
Η Γουιάνα ( www.guyana-tourism.com ) είναι η μόνη χώρα της Νότιας Αμερικής μέλος της Κοινοπολιτείας των Εθνών και παλαιότερα Βρετανική Κοινοπολιτεία. Η χώρα διαθέτει ένα εξαιρετικά πλούσιο φυσικό περιβάλλον, αλλά και μια από τις φτωχότερες οικονομίες της Νότιας Αμερικής, καθώς πολιτικά προβλήματα, εθνοτικές εντάσεις και κακοδιαχείριση, την έφεραν σε αυτή την κατάσταση.
Θα πρέπει να διασχίσετε τα σύνορα από τη Βραζιλία, για να εξερευνήσετε το μονοπάτι στο τροπικό δάσος της Γουιάνας. Πρόκειται για ένα μέρος με ελάχιστους επισκέπτες, όπου μπορεί να ανακαλύψετε νέα είδη χλωρίδας και πανίδας και να νιώσετε ότι βρίσκεστε σε έναν επίγειο Παράδεισο. Αν πάλι προτιμάτε τους… ανθρώπους, τότε απλά κάντε γνωριμίες και παρέα με τους ντόπιους, σε κάποιο μπαρ ή μαγαζί με φαγητό, δοκιμάζοντας το εθνικό πιάτο της Γουιάνας, μια παραλλαγή του «ρύζι και μπιζέλια» της Καραϊβικής.
Τατζικιστάν
Φωτογραφία: http://tajiktourism.com/
Το Τατζικιστάν ( http://tajiktourism.com/ ) είναι το μικρότερο έθνος της Κεντρικής Ασίας, που το επισκέπτονται λίγοι τουρίστες, κυρίως για αναρρίχηση και χειμερινά σπορ. Συνορεύει με την Κίνα, το Αφγανιστάν, την Κιργιζία και το Ουζμπεκιστάν και ήταν μέλος της Σοβιετικής Ένωσης μέχρι το 1991. Είναι η φτωχότερη χώρα από τα πρώην σοβιετικά κράτη, η φτωχότερη χώρα στην Κεντρική Ασία και μία από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, κυρίως λόγω του εμφυλίου που ξέσπασε λίγο μετά την ανεξαρτησία της το 1991.
Μην περιμένετε λοιπόν να βρείτε εκεί τη χλιδή του… Aspen –αν κάνετε σκι, ίσως χρειαστεί να βγείτε εκτός πίστας για να βρείτε τις καλύτερες διαδρομές. Ακολουθήστε το δρόμο του μεταξιού, κάντε μια στάση στην πρωτεύουσα Dashanbe για τσάι, πριν παρακολουθήσετε μια παράσταση στο Ayni Opera & Ballet Theatre.
Βόρεια Κορέα
Φωτογραφία: http://en.wikipedia.org
Η Βόρεια Κορέα είναι ένας από τους δυσκολότερους ταξιδιωτικούς προορισμούς και ελάχιστοι έχουν καταφέρει να την επισκεφθούν. Όσοι όμως το έχουν κάνει, έχουν να διηγηθούν ανεπανάληπτες εμπειρίες. Οι κάτοικοι αυτής της χώρας δεν έχουν απολύτως καμία επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο, ενώ η τηλεόραση μεταδίδει προπαγάνδα όλη την ημέρα.
Εκεί μπορείτε να ξεχάστε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς στις εθνικές γιορτές, πάνω από 100.000 αθλητές γεμίζουν το στάδιο May Day στην πρωτεύουσα, για να γιορτάσουν μαζικά το λεγόμενο Mass Games. Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βόρειας Κορέας, Hamhung, με μεγάλα θέατρα και πολλά αγροκτήματα, «άνοιξε» για τους τουρίστες, μόλις το 2010. Για να δείτε τη χώρα στα… καλύτερά της, κάντε βόλτα με το ποδήλατό σας. Κάποιες εταιρείες διοργανώνουν εκδρομές με ποδήλατο σε όλη τη διαδρομή από την Pynongyang, μέχρι το όρος Paekdu.
Ras Al Khaimah, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Φωτογραφία: http://www.rasalkhaimahtourism.com
Ένα εκ των 7 Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το Ras Al Khaimah ( www.rasalkhaimahtourism.com ), βρίσκεται ανάμεσα στον Περσικό Κόλπο και τα βουνά Hajar. Με 43 χιλιόμετρα χρυσής άμμου δίπλα στον κόλπο, πάρτε την πετσέτα σας και χαλαρώστε όπου θέλετε, ενώ μακριά από τους αμμόλοφους, μπορείτε να απολαύσετε θεραπείες με πέτρες στο Khatt Hot Springs. Για κάτι ακόμη πιο ιδιαίτερο, παρακολουθήστε τους αγώνες με καμήλες που πραγματοποιούνται μεταξύ Σεπτεμβρίου και Απριλίου, σε μια διαδρομή 10 χλμ., στο εμπορικό κέντρο Manar.
Τόγκο
Φωτογραφία: http://www.togo-tourisme.com
Περιπλανηθείτε στη δυτική ακτή της Αφρικής και ανακαλύψτε ένα μεθυστικό μείγμα της γαλλικής αποικιακής κληρονομιάς και αφρικανικής παράδοσης στο Τόγκο ( www.togo-tourisme.com ). Κάντε ένα ταξίδι στην πρωτεύουσα Lomé –μια από τις πιο όμορφες πόλεις στη Δυτική Αφρική- για να περπατήσετε στην περίφημη αγορά Fetish και να αγοράσετε ξεχωριστά σουβενίρ από τη «χώρα του βουντού»: χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα ένα… κεφάλι ύαινας ή ταΐστε τη μαϊμού του τοπικού ιερέα, όπως συνηθίζεται εκεί.
Στα ηπειρωτικά της χώρας, η πόλη, Kpalimé αποτελεί την πύλη προς το… τρίγωνο του καφέ και του κακάο, όπου κατεστραμμένα πυργόσπιτα, πεταλούδες και ορεινά χωριά «κρύβονται» στα δάση περιμένοντας να τα ανακαλύψετε.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου