Η Ελλάδα στην κορυφή του Lonely Planet!


Γιατί πολύ απλά, καλοκαίρι σημαίνει Ελλάδα!
Γνωστό σε όλους χάρη στους δημοφιλείς ταξιδιωτικούς οδηγούς και τις τηλεοπτικές εκπομπές, το Lonely Planet στην ιστοσελίδα του δημοσίευσε μια λίστα με τους 10 προορισμούς στην Ευρώπη που δεν γίνεται να... χάσεις αυτό το καλοκαίρι!Και φυσικά στην κορυφή της λίστας βρέθηκε η χώρα μας.

«Νομίζετε ότι το ταξίδι των ονείρων σας στην Ελλάδα είναι εκτός ενός πιθανού προϋπολογισμού; Ξανασκεφτείτε το».
Με τη φράση αυτή ξεκινάει η παράγραφος του αφιερώματος για τη χώρα μας.
«Η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της λίστα μας γιατί τα ηλιόλουστα νησιά και ο αρχαίος πολιτισμός της είναι πολύ πιο προσιτός οικονομικά απ' όσο πιστεύουν πολλοί. Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση οδήγησε στη μείωση των επισκεπτών κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πέσουν οι τιμές σε μια προσπάθεια να επιστρέψουν οι ταξιδιώτες. Μάλιστα, η Σαντορίνη προστέθηκε στη λίστα των ευρωπαϊκών προορισμών για backpackers για το 2014. Στα συν, ότι τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται στους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς του 2014 για τους λάτρεις του οινικού τουρισμού, σύμφωνα με το περιοδικό Wine Enthusiast».
Ο οδηγός υποστηρίζει ότι μπορεί η οικονομική κρίση να είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των επισκεπτών, ωστόσο η μείωση των τιμών αναστράφει το κλίμα. 
Στις υπόλοιπες θέσεις βρίσκουμε: 
2. Λουμπλιάνα, Σλοβενία
3. Νοτιοδυτική Αγγλία
4. Ιταλία
5. Βίκινγκς, Δανία
6. Σεβίλλη, Ισπανία
7. Άουτερ Χέμπριντς, Σκωτία
8. Πίλζεν, Τσεχία
9. Σταβάνγκερ, Νορβηγία
10. Τουλούζ, Γαλλία


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου