Πόσο ισχυρό είναι το ελληνικό διαβατήριο;


Δεν έχουν όλα τα διαβατήρια την ίδια ισχύ.Το διαβατήριο πολίτη από τις Η.Π.Α του δίνει το δικαίωμα για ελεύθερη είσοδο σε 172 κράτη,ενώ ο πολίτης του Ιράκ μπορεί να επισκεφτεί 31 χώρες.Για τον Αφγανό τα πράγματα είναι ακόμη πιο περιοριστικά,με μόνο 28 κράτη στις επιλογές του.

Στο χάρτη της φωτογραφίας οι χώρες ταξινομούνται αναφορικά με τη "δύναμη" των διαβατηρίων τους.Το σκούρο χρώμα δείχνει ισχύ διαβατηρίου κι ελευθερία κινήσεων σε περισσότερες χώρες,ενώ το πορτοκαλί αντιστοιχεί σε κράτη με περιορισμένη ισχύ διαβατηρίων.Η Ελλάδα είναι μια κουκίδα στο χάρτη,αλλά το χρώμα της είναι μαύρο,γιατί έχει ισχυρό διαβατήριο.

Πόσο ισχυρό είναι το δικό μας διαβατήριο;
Σε καλή θέση ισχύος βρίσκεται το ελληνικό διαβατήριο.Κάθε Έλληνας πολίτης μπορεί να επισκεφτεί 167 χώρες χωρίς βίζα,μόνο με το διαβατήριό του,το οποίο βρίσκεται στην πέμπτη θέση των πιο ισχυρών του κόσμου.

Τα 10 πιο ανίσχυρα διαβατήρια του κόσμου:
1.Αφγανιστάν:Πρώτο στη λίστα των πιο αδύναμων διαβατηρίων,με δικαίωμα εισόδου χωρίς βίζα,σε μόλις 28 κράτη. 
2.Ιράκ:Οι Ιρακινοί μπορούν να εισέλθουν σε 31 χώρες δίχως βίζα.
3&4.Σομαλία και Πακιστάν:Με μικρή διαφορά ακολουθούν οι Σομαλοί και οι Πακιστανοί με δικαίωμα πρόσβασης σε 32 χώρες χωρίς βίζα.
5&6.Παλαιστίνη κι Ερυθραία:Δικαίωμα εισόδου σε 36 χώρες δίχως την έκδοση βίζας.
7.Νεπαλ:Οι πολίτες του Νεπάλ μπορούν να εισέλθουν δίχως βίζα σε 37 ξένα κράτη.
8,9&10.Σουδάν,Λίβανος και Σρι Λάνκα:Με μόλις ένα κράτος διαφορά ακολουθούν οι Σουδανοί,Λιβανέζοι και πολίτες της Σρι Λάνκα,με δικαίωμα πρόσβασης δίχως βίζα σε 38 χώρες.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου