Παραλίες στα Χανιά Κρήτης




Πριν ξεκινήσουμε να σας αναφέρουμε για τις παραλίες στο νομό Χανίων, θα θέλαμε να σας πούμε ότι τα Ελληνικά νησιά και παραθαλάσσια μέρη έχουν πάρα πολλές όμορφες παραλίες. Θα σας παρουσιάσουμε μερικές από τις πιο γνωστές παραλίες που πρέπει κάποιος να επισκεφτεί όταν θα βρίσκεται στο νομό Χανίων.


Ελαφονήσι ή Λαφονήσι:

Η ροζ άμμος που έχει η παραλία, απαγορεύεται βάσει νόμου να τη πάρετε και μόνο αυτό λέει πολλά. Σμαραγδένια και ρηχά νερά (που είναι καλό για τις οικογένειες με μικρά παιδιά αλλά και για όσους δεν νοιώθουν οικειότητα με τη θάλασσα) και μια παραλία με αποχρώσεις του χρυσού, του ροζ από την άμμο σε συνδυασμό το σμαραγδένιο χρώνμα της θάλασσας, σου δίνουν τη ευκαιρία να απολαύσης ένα θαύμα της φύσης. Υπάρχουν διαθέσιμες ομπρέλες, που χρεώνονται όμως,beach bar που μπορείτε να προμηθευτείτε καφέδες, ροφήματα, σάντουιτς κ.ά. Επίσης για τους λάτρεις του kite surf ο αέρας είναι πολύ καλός και μπορείτε να βρείτε και εξοπλισμό εκεί.
Θα το βρείτε ακολουθώντας τη διαδρομή προς Κίσσαμο και όταν θα φτάσετε εκεί θα βρείτε σχετική ταμπέλα. Η απόσταση είναι περίπου μιάμιση ώρα, ο δρόμος θα σας φανεί λίγο δύσκολος αλλά η παραλία θα σας ανταμείψει.

Μπάλος:
Ένας ακόμη εξωτικός προορισμός (μετά το Ελαφονήσι) στο νομό των Χανίων, πρώτη εντύπωση που θα σας προκαλέσει είναι ο ενθουσιασμός. Τα νερά ποικίλουν σε χρώμα, θα βρείτε ρηχά νερά αλλά σε μερικά σημεία είναι πιο βαθειά.Υπάρχει καφετέρια στο σημείο και μερικές ξαπλώστρες.
Θα το βρείτε, αν ακολουθήσετε την Ε.Ο. Χανίων - Καστελίου σε περίπου 46 χλμ, όπου σταματάτε για να πληρώσετε είσοδο 1ευρώ/άτομο, συνεχίζετε για περίπου 7-8 χλμ χωματόδρομο και μετά θα ακολουθήσετε το μονοπάτι που θα βρείτε. Αν όμως, δε θέλετε να μπείτε σε όλη αυτή τη διαδικασία μπορείτε να προτιμήσετε τις ημερήσιες κρουαζιέρες που πραγματοποιούνται από τον Κίσσαμο προς τη Γραμβούσα και το Μπάλο.

Γραμβούσα:
Είναι ένα ακατοίκητο νησάκι, που στη κορυφή του θα βρείτε το Ενετικό Κάστρο και θα κολυμπήσετε στα καταγάλανα νερά του.

Φαλάσαρνα:
Μια μεγάλη οργανωμένη παραλία, που θα σας κερδίσει με το υπέροχο βότσαλο, το ροζ χρώμα που έχει και αυτή στη παραλία της, ενώ τα μεγάλα κύματα θα σας κάνουν και πάλι παιδί, βρίσκεται μόνο 60χλμ από τα Χανιά. Θα το βρείτε, ακολουθώντας την Ε.Ο. προς Κίσσαμο, μετά θα κατευθυνθείτε προς Πλάτανο και στη συνέχεια θα ακολουθήσετε τις ταμπέλες προς Φαλάρσανα.

Αγία Μαρίνα:
Η κοσμοπολίτικη μεριά των beach bar των Χανίων, για τους λάτρεις της διασκέδασης στα παραθαλάσια μαγαζιά αλλά επίσης και γι αυτούς που θέλουν να κάνουν δραστηριότητες (beach volley, beach soccer, kite surf, windsurf κ.ά.). Θα το βρείτε, ακολουθώντας την Ε.Ο. Χανίων-Κίσσαμος και απέχει μόνο 10λεπτά.

Μαράθι:
Τα γαλαζοπράσινα νερά της θα σας μαγέψουν. Το Μαράθι αποτελείται κυρίως από δυο παραλίες που χωρίζονται από μια προβλήτα, στο ένα κομμάτι, θα βρείτε κυρίως οικογένειες ενώ στο άλλο πιο νεανικό κόσμο. Το μέρος είναι κυρίως για άτομα που θέλουν λίγες ώρες χαλάρωσης.
Θα το βρείτε, πηγαίνοντας προς αεροδρόμιο όπου θα συναντήσετε πινακίδες.

Λουτράκι:
Ομπρέλες σε μια πλαγιά, με τη μουσική να παίζει σε electro, house και R'n'B ρυθμούς. Η παραλία και εκεί εξακολουθεί να είναι εντυπωσιακά μαγευτική. Μπορείτε να νοικιάσετε κανόε-καγιάκ και να ξεκινήσετε τις εξορμήσεις στις κοντινές παραλίες. Θα το βρείτε, στο δρόμο προς αεροδρόμιο, στη συνέχεια πηγαίνετε προς Μαράθι και πριν το Μαράθι θα δείτε πινακίδες προς Λουτράκι.

Γεωργιούπολη:
Εδώ το τοπίο αλλάζει, η άμμος και η ωραία θάλασσα συναντάνε λίγο πιο κοσμοπολίτικες καταστάσεις. Beach Bar στη σειρά σε μια παραλία με μεγάλη έκταση, πολλά ξενοδοχεία και αρκετή τουρίστες, που το συγκαταλέγουν σε ένα από τα τουριστικά θέρετρα της περιοχής. Θα το βρείτε, στην Ε.Ο. Χανίων-Ρεθύμνου (οδηγείτε για 38χλμ) και στρίβετε προς Βρύσες, όπου οδηγείτε για περίπου μισή ώρα.

Και επειδή μιλάμε για τη Κρήτη και πόσο μάλλον για τα πανέμορφα Χανιά, οι παραλίες δεν έχουν τελειωμό. Μπορείτε να επισκεφτείτε τις παραλίες Λουτρό, Πλατανιάς, Παλαιοχώρα, Καλαθάς, Σταυρός, Χρυσή Ακτή, Σούγια, Κεδρόδασος, Αγία Ρούμελη και όποια άλλη παραλία βρείτε στο δρόμο μας μπορείτε να ρισκάρετε και να γίνεται "οι μικροί εξερευνητές" και να βρείτε τη δικιά σας παραλία.










0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου